Sahabat MANTAP

:: Memantapkan Minda Nasional ::

LAGI CERITA PASAL PAS

Posted by Sahabat MANTAP di Isnin, 13 April 2009

Oleh: Tenda Biru

Memang benarlah bahawa pada akhir zaman ini akan wujud golongan ulama yang menjual agama untuk kesenangan dunia. Hari ini Pas telah membuktikan bahawa mereka sedia melakukan apa sahaja asalkan berkuasa atau menjadi kuasa politik.

Tindakan Pas menyuruh Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming membaca ayat suci al-Quran untuk kempen politik menunjukkan parti tersebut sudah hilang rasionaliti.

Memang kita akui tidak salah untuk bukan Islam membaca al-Quran. Yang salahnya ialah bukan Islam membaca ayat al-Quran untuk menarik sokongan dalam kempen politik. Ini mempermainkan Islam. janganlah bercakap soal bukan Islam percaya pada al-Qurang atau Pas berjaya mentarbiah DAP. Jika benar Nga Kor Ming percaya kepada ayat al-Quran maka beliau wajar memeluk Islam. Jika tidak jangan menipu pengundi dengan lafaz al-quran yang suci.

Kita tahu siapa DAP. Pemimpin parti tersebut yang begitu marah sekali apabila Tun Dr. Mahathir Mohamad mengisytiharkan Malaysia negara Islam. Pemimpin DAP juga yang menyatakan langkah mayatnya dulu sebelum meubuhkan negara Islam. Inikah yang diuar-uarkan oleh penyokong Pas kononnya mereka berjaya mentarbiah DAP?

Hakikatnya sejak keputusan pilihan raya umum lalu diketahui, DAP lebih banyak mentarbiah dan mendakwah Pas. Jika dulu Pas antara ke hadapan menentang penerbitan Bible dalam bahasa Melayu, hari ini Pas bersetuju. Malah lebih teruk Pas bersetuju God atau Tuhan dalam Bible diganti dengan perkataan Allah. Kita lihat pandangan-pandangan politik Pas hari ini, seperti Pas For All, merupakan terjemahan ideologi DAP Malaysian Malaysia.

Sahlah sudah DAP berjaya mengislamkan Pas melihat dalam bentuk parti perkauman cina itu._BPN

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: