Sahabat MANTAP

:: Memantapkan Minda Nasional ::

LOGO MURAHAN PAKATAN RAKYAT..

Posted by Sahabat MANTAP di Rabu, 16 Disember 2009

Oleh: Putera_Adnan

Apakah logo di bawah merupakan logo rasmi Pakatan Rakyat yang akan dirasmikan pada 19hb Disember ini?

Logo ini dikatakan draf akhir logo Pakatan Rakyat dan logo ini hangat diperkatakan di dalam FaceBook. Jika sekali imbas, warna oren cerah itu mengingatkan kita kepada baju-baju yang dipakai oleh anggota Hindraf yang pernah membuat kacau suatu ketika dahulu.

Konsepnya pula seperti ciplak atau second hand atau meniru konsep-konsep logo Hari Kemerdekaan negara ini. Penulis tidak melihat sebarang keaslian di dalam logo yang bakal mewakili gagasan Pakatan Rakyat itu. Dan selama ini kita disogok dengan dakwaan bahawa ramai profesional dan IT literate yang menjadi ahli di dalam Pakatan Rakyat tetapi jika merujuk kepada logo murahan Pakatan Rakyat tersebut, penulis amat musykil apakah ini sahaja yang mampu difikirkan oleh think tank Pakatan Rakyat?

Dan yang paling tidak kena dengan logo murahan tersebut ialah perkataan “BERKAT” di dalam logo tersebut.
1. Apakah akan berkat jika parti PAS meninggalkan perjuangan membentuk negara Islam dan hidup sebumbung dengan parti ‘langkah mayatku dulu’ DAP yang menentang sekeras-kerasnya ideologi parti PAS selama ini?
2. Apakah akan berkat apabila dipimpin oleh seorang peliwat yang telah disahkan oleh undang-undang negara yang kita cintai ini ?

Realitinya, jika benarlah logo tersebut dipilih menjadi logo rasmi Pakatan Rakyat, ianya bakal menjadi bahan ketawa serta shooting target untuk parti lawan dan rakyat.

Pakatan Rakyat…… Think again !

Advertisements

6 Respons to “LOGO MURAHAN PAKATAN RAKYAT..”

  1. Fazli Salleh said

    Bila peliwat tersebut disahkan oleh undang-undang negara? Bukankah dia dipenjara akibat salah guna kuasa dan liwat digugurkan oleh hakim?

    Bila yang PAS meninggalkan perjuangan Islamnya bila bersama DAP? Mana yang ditinggalkannya?

    Lambang ini dengan lambang dacing, mana yang lagi tidak ber idea?

    • lokey said

      bila AMNO besekongkol dngan MCA dan MIC kita tak cakap apa2 TP bila pas bergabung dngn DAP kita cakap PAS meninggal kan perjuangan islam???
      zaman nabi muhammad dulu pun dah ada pakatan dngan orang2 bukan islam…
      isu lambang dacing…adil ke dacing 2??? same duduk ke dacing 2??? dulu nabi pun guna lambang bulan berserta kalimah tak salah untuk kt ikut kn rase nya zaman nabi dulu pun ada dacing jugak tapi knapa nabi tak pakai ea fikir2 kan lah…

  2. Warisan said

    Lambang macam lubang bontot kena liwat.

  3. sumir said

    kenapalah umno nak sangat Pas keluar dari pakatan rakyat…..Pas dah semakin kuat ka????ala apa nak ditakutkan pakatan rakyat tu danya da 3 parti ja …kalo BN ada 15 buah parti…termasuk lah parti SPRM,,,parti SPR dan Parti bukit Aman,

  4. kamal said

    Umno,mca dan mic butuh haram jadah kasi lingkup bangsa sendiri sj.

  5. rosdy said

    Lirik asal watpe nak ubah,kalau berjaya tiada keadilan takde makna la….terima pakai lirik asal la.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: