Sahabat MANTAP

:: Memantapkan Minda Nasional ::

1 Malaysia, Satu Hari dan Satu Suara

Posted by Sahabat MANTAP di Selasa, 20 Oktober 2009

Oleh:-Mawar berdarah

Zaman mengampu dan Membodek sudah berlalu. UMNO sekarang mahukan Pemimpn yang buat kerja dan sentiasa mendampingi rakyat.Tidak perlu takut pada bayang-bayang jika pemimpin UMNO tahu tanggungjawabnya kerana era bermuka-muka sudah tidak sesuai lagi.

Presiden UMNO< Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak, bersemangat ketika memberi nasihat ikhlas kepada Pemimpin dan Ahli UMNO yang hadir di pelancaran Lagu UMNO Perak di Bangunan UMNO Negeri di Jalan Sultan Idris Shah, Ipoh. Lagu tersebut liriknya ditulis oleh Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir dan digubah oleh Pemuzik terkenal Ahmad Dasila.

Walaupun senarai calon di rujuk kepada UMNO Bahagian dan Perhubungan, tetapi Perdana Menteri Berkata, beliau juga ada list sendiri menyentuh mengenai siapa yang layak bertanding dalam Pilihanraya Umum (PRU) akan datang.UMNO perlu berani berubah untuk mendapat semula keyakinan rakyat selepas prestrasi tidak menggalakan pada PRU ke 12 menyaksikan kekakalan Barisan Nasional (BN) di Kedah, Perak, Selangor dan Pulau Pinang. Perak bagaimanapun, berjaya diambil balik oleh BN.

Datuk Seri Najib berada di Perak untuk melancarkan kempen 1 Malaysia yang mendapat sambutan di luar jangkaan yang disiarkan secara langsung oleh RTM. Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansur, Timbalan Perdana Meneri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Isteri, Dr Zambry dan isteri serta Menteri-Menteri Kabinet danKetua UMNO Bahagian adalah diantara Lebih 50,000 orang yang hadir bagi memeriahkan sambutan tesebut.

Lauangan 1 Malaysia bergema di Stadium Perak yang dibanjir oleh rakyat berbilang bangsa yang begitu bersemangat untuk bernaung di bawah lambang 1 Malaysia.Perdana Menteri memuji perhimpunan bagi menjayakan kempen tersebut dan ia jelas membuktikan betapa rakyat di Negara ini sentiasa mahukan Perpaduan.

Dr Zambry dalam ucapan aluannya telah mencuit hati ramai tetamu yang hadir apabila berucapa dalam pelbagai bahasa termasuk cina, tamil, seikh dan orang asli.

sumber dari blog Dun Kubu Gajah.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: