Sahabat MANTAP

:: Memantapkan Minda Nasional ::

PAS 4 ALL, ALL FOR PAS & RAKYAT DAPAT APA?

Posted by Sahabat MANTAP di Jumaat, 27 Mac 2009

Oleh: Anak Kajang

KEMBALIKAN KEMENANGAN RAKYAT KEPADA DS NIZAR MB PAS BONEKA DAP SEBAGAI CALON PARLIMEN BKT GANTANG???

ITULAH APA YANG DIHUJAHKAN OLEH PEMBANGKANG SETELAH MEREKA NAMAKAN BALIK NIZAR UNTUK MEREBUT KERUSI PARLIMEN BUKIT GANTANG SEMALAM. OLEH ITU MARI KITA FIKIRKAN BEBERAPA PERSOALAN YANG PERLU DIJAWAB SECARA MEE SEGERA OLEH AHLI PROPAGANDA PAS. PERTAMANYA MERUJUK KEPADA LAPORAN BLOG PERAK BN DI BAWAH ADA DIPETIK BAHAWA DS NIZAR MENGAKU DIA DAH JUTAWAN DAN DAPAT RM40,000 SEBULAN JADI JURUTERA. MAKA SEMASA DAN SEBELUM JADI MB PERAK DULU APA YANG RAKYAT DAPAT DARI NIZAR?

NIZAR ADALAH SALAH SEORANG DARI JUTA2 ORANG MELAYU YANG DAPAT PELUANG DARI HAK ISTIMEWA ORANG MELAYU DAN DEB. TERMASUK JADI MB PUN KERANA DIA MELAYU DAN ISLAMLAH MAKA IKUT PERLEMBAGAAN DIA LAYAK JADI MB WALAUPUN PAS HANYA 6 KERUSI DALAM DUN. SOALANNYA ADAKAH NIZAR TELAH BAYAR JASA BN YANG MENGHALALKAN DEB DAN HAK ISTIMEWA ORANG MELAYU DALAM PERLEMBAGAAN?

BILA SUDAH LAMA JUTAWAN MENGAPA DS NIZAR YANG ADA GAJI YB DUN MASIH NAK LAGI GAJI YB AHLI PARLIMEN BILA SANGGUP JADI CALON PAS BUKIT SELAMBAU? ADAKAH NIZAR SEORANG YANG TAMAK? SOALANNYA KALAU SUDAH KAYA DAN DERMAWAN… APA PERLU DIA BERTANDING LAGI. SEPATUTNYA NIZAR BAGI PELUANG KEPADA PEMUDA PAS ATAU TOKOH MUDA ANAK TEMPATAN PAS BUKIT GANTANG? DAN NIZAR PERLU JADI MENTOR KEPADA CALON YB PEMUDA BUKIT GANTANG ITU?!

SOALANNYA DS NIZAR ADA BANYAK KES MAHKAMAH YANG SEBELUM SELESAI. SEKIRANYA DIDAPATI BELIAU BERSALAH ATAU APA2 KEADAAN YANG MENYEBABKAN DIA HILANG KELAYAKKAN SEBAGAI CALUN ATAU AHLI PARLIMEN (SEKIRANYA DIA MENANG NANTI)… MAKA SEKIRANYA NIZAR MENANG KALI INI..SUDAH TENTU PR KECIL AKAN DIADAKAN PULAK. OLEH ITU BOLEHKAH CALON PAS DIBERI KEPADA MEREKA YANG TAK ADA KES MAHKAMAH? DAN SEKIRANYA MAHKAMAH PUTUSKAN NIZAR MASIH MB PERAK..MAKA BAGAIMANA PULAK NAK JADI AHLI PARLIMEN PULAK..KALAU MENANGLAH. INI DAH KIRA TAMAK DAH.

MAKA KESIMPULANNYA HANYA CALON BN SAHAJA YANG AKAN MAMPU LAKSANAKAN TUGAS SEBAGAI AHLI PARLIMEN BUKIT GANTANG SECARA BERKESAN…KERANA DIA ANAK TEMPATAN DAN TAK ADA KES MAHKAMAH. DAN BELIAU BUKAN TOKOH KONTROVERSI DAN TAK ADA ISU PENDERHAKAAN KEPADA SULTAN PERAK. SEMASA JADI MB APA NIZAR BUAT KEPADA TANAH RIZAB MELAYU..YANG KITA TAHU ADA SKIM SEMACAM TANAH REZAB MELAYU TU PULAK IAITU TANAH HAK MILIK KEKAL 999 TAHUN JADI DASAR UTAMA PEMERINTAHANNYA. APA SEMUA NI?

SEMASA JADI MB JUGAK BERAPA BANYAK DASAR RASMI BANTU ORANG MISKIN DAN BANTUAN KEMUDAHAN AWAM DI PARLIMEN BUKIT GANTANG YANG MENJADI PRIORITI NIZAR? LIHATLAH BANYAK MASALAH KEMUDAHAN AWAM DAN KEMISKINAN DI PARLIMEN BUKIT GANTANG! DATANGLAH LIHAT SENDIRI!

RUMUSANNYA APAKAH KEMENANGAN NIZAR AKAN KEMBALIKAN MARUAH RAKYAT? RAKYAT YANG MANA? SIAPA YANG DISEBUT RAKYAT TU..? APAKAH KERJA ORANG DI SINI HANYA MENGUNDI PR KECIL BERKALI-KALI SELEPAS INI? MANA ISLAM? MANA KEPIMPINAN ULAMAK? MANA NEGERI PERAK DARUL REDZUAN? MANA MEMBANGUN BERSAMA ISLAM? 11 BULAN DULU APA NIZAR BUAT DENGAN SLOGAN PAS NI SEMUA??? MANA PAS 4 ALL?!! ATAU SEBENARNYA PAS 4 ALL, ALL FOR PAS…MANA HAK RAKYAT BILA ALL FOR PAS??!! PAS SUKA LELONG KE? LIHATLAH APA LEPAS NI YANG PAS NAK LELONG..!!?? ISLAM DAN MELAYU KE YANG DILELONG TU?

SUMBER: OTAI

5 Respons kepada “PAS 4 ALL, ALL FOR PAS & RAKYAT DAPAT APA?”

  1. KekohSokmo said

    teori tinggal teori
    beend mereput
    2-1
    hehehehehhehehehehheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  2. lokey said

    allah bg kt otak untk kt menilai ane baik ane buruk…
    selame 11 bulan memegang tampok kerjaan perak ape yg dpt mb nizar buat tp kalau kt tngk selama BN memerintah PERAK DARUL RIDZUAN ape yg membangun sngt kt perak itu?? boleh saudara nyata kan…
    soal mb nizar jutawan kanapa?? ape pemimpin2 AMNO atau BN tak kaya ke atau miskin sngt ke mereka…
    negara kita perlu kan perubahan, ideologi lama BN sudah tak dapat di terima lg kita perlukan pemimpin yg telus amanah dan adil, semua manusia tak sempurna tp allah bg kita MANUSIA, akal fikiran untk kita menilai baik buruk sesuatu pekara…
    saudara berkata soal tanah rezab melayu TAPI ape yg ketua2 AMNO bahagian buat bila bahagi kan skim perumahan rakyat termiskin sampai boleh keluar TV, telus sngt ke mereka…
    persoalan nya sekarang mampu kah kita RAKYAT mebuat perubahan seperti mana yg sedang berlaku di negara2 membangun seperti jepun atau u.s.a?? mampu kah kita kembali kan maruah rakyat???
    kerajaan adalah MANDAT rakyat itu yg harus kita ingat kita berhak membuat perubahan….
    TAKBIR ALLAHUAKBAR!!!!

  3. sumir said

  4. Batu Nesan said

    PAS dan kuncu-kuncu nya tu retorik,Lokey kena fikir dengan akal waras apa yang telah PR dan PAS buat untuk islam dan rakyat selama ini,tiada satu pun yang boleh umat islam banggakan tetapi sebaliknya ianya bakal mengundang musibah yang amat besar ke atas kelestarian ummah dan bangsa.PAS mendakwa ianya parti islam sebenar tetapi kalau kita perhatikan tindak tanduk PAS ia tidak sedikitpun mencerminkan kesyumulan islam,dalam PAS penuh dengan makian,cercaan,fatwa songsang,kebencian,kejumudan,taksub yang melampau,fanatik,keras kepala,dan yang paling keji sanggup mengkafirkan orang islam lain kerana berbeza fahaman ideologi dan politik,dan yang tidak kurang jahatnya PAS adalah sanggup menawarkan syurga kepada ahli hanya dengan satu undi,alangkah mudahnya nak masuk syurga ciptaan PAS ini dan mungkin Haji Karpal dan Ustaz Lim Kit Siang pun boleh syurga juga tanpa hisab.ye …..senangnya

  5. sumir said

    kenapalah umno nak sangat Pas keluar dari pakatan rakyat…..Pas dah semakin kuat ka????ala apa nak ditakutkan pakatan rakyat tu danya da 3 parti ja …kalo BN ada 15 buah parti…termasuk lah parti SPRM,,,parti SPR dan Parti bukit Aman,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: