Sahabat MANTAP

:: Memantapkan Minda Nasional ::

KERANA MULUT, BADAN BINASA…

Posted by Sahabat MANTAP di Jumaat, 27 Februari 2009

Oleh: Putera_Adnan

Terlalu sedih apabila parlimen kita menjadi pasar Chow Kit apabila ada di kalangan ahli Parlimen yang tidak beradab dan kurang ajar. Beginilah akibatnya apabila mereka merasakan bahawa mereka kini merasakan Malaysia untuk Malaysian. Mereka mungkin lupa hak dan keistimewaan orang Melayu di tanah Melayu dan kita tidak pernah mengalami peristiwa seperti ini semenjak lebih dari 50 tahun kerajaan BN memerintah negara ini. Dulu kita tidak pernah melihat bangsa asing bersikap kurang ajar kepada kita dan kita juga tidak bersikap kurang ajar kepada mereka kerana kita hidup saling hormat menghormati. Hari ini Karpal Singh berani berkata “Singh is King”. Singh juga kini tidak ada batasannya lagi untuk menghina orang Melayu dan Raja Melayu . Singh is King , Singh boleh lakukan apa saja di Malaysia sekarang cuma Singh yang bertaraf OKU tidak boleh berjalan sahaja. Yang lain semua Singh boleh lakukan.

Kurang ajar anaknya(Gobind Singh Deo), nampak sangat mencabar kemelayuan kita, melaungkan kata-kata mencabar Pemuda UMNO yang berkumpul di bawah bangunan Menara Parlimen) Gara-gara menuduh Pemuda UMNO celaka, pengerusi DAP Karpal Singh, petang Khamis hampir menerima padah apabila sekumpulan pemimpin UMNO Selangor menghalang beliau masuk ke bangunan Parlimen selagi belum minta maaf. Insiden kekecohan itu berlaku di pintu masuk lobi menara bangunan parlimen kira-kira jam 2.30 petang apabila 13 ketua Pemuda UMNO Bahagian di negeri itu sudah bersedia setengah jam sebelum itu menunggu ahli parlimen Bukit Gelugor itu sampai bagi sessi petang sidang Dewan Rakyat.

“Inilah Padahnya bila Melayu PAS benci Melayu UMNO tetapi jatuh cinta pada yang benci Islam.”

Inilah padahnya bila Bengali ini tahu bahawa sebahagian Melayu berada di belakangnya. Anwar juga sudah bersedia menunggu di belakang bengali ini selain itu beliau tahu bahawa Nik Aziz akan mengeluarkan fatwa dengan mengatakan perbuatan Bengali ini mencarut tidak salah kerana sebelum ini beliau juga telah menyatakan bahawa tuhan juga mencarut. Jadi tidak salahlah jika bengali ini mencarut. Orang Melayu PAS kena sokong bengali ini yang berani, berani mati sekiranya PAS melaksanakan hukum Hudud atau melaksanakan pemerentahan negara Islam. Melayu PAS kena sokong bengali ini kerana kita sebenarnya bukan pentingkan negara Islam. Jika saudara kita Karpal tak suka kita memerintah cara Islam , itu tak penting yang penting mereka tolong beri kita kuasa. Kuasa adalah lebih penting dari segalanya. Melayu PAS juga perlu menyokong bengali ini dan jangan menyokong orang Melayu UMNO yang pernah berjemaah dengan kita di amsjid-masjid di seluruh Malaysia. Kita pilih bengali yang bencikan Islam dan kita benci orang Melayu yang beragama Islam kerana mereka berada dalam parti Melayu yang terbesar di Malaysia.

PAS sekarang bencikan Raja , PAS sekarang bencikan orang Islam , PAS sekarang adalah sebuah parti sosial yang terbuka yang telah boleh menerima wanita tidak bermoral , Menteri Besar yang salah gunakan kuasa, PAS boleh terima penyamun dan perompak. Mungkin PAS akan mengadakan satu lagi kelab selain kelab penyokong PAS . PAS boleh tubuhkan Kelab Penyamun dan perompak yang sokong PAS. Apa saja yang kita katakan kepada mereka sekarang tidak akan ada kebenarannya lagi , Apa yang mereka nampak sekarang adalah kuasa dan PAS Perlu sedar bahawa PAS kini adalah parti yang paling kurang pengaruhnya.

PAS yang tidak punya hala tuju perjuangan sekarang harus sedar dan insaf dan menyedari bahawa mereka adalah parti yang terkecil jika dibandingkan dengan parti Melayu yang lain, PAS yang dahulu punya banyak pengaruh dan sepatutnya PAS yang telah lama dalam politik dan PAS adalah sebuah parti yang paling tua tetapi pengaruh mereka kian hilang. Mereka adalah merupakan parti yang terkecil dalam PR. Jelas orang Melayu sudah bosan dengan PAS dan insyaalah Pas yang hanya menunggu hari akan berkubur dan akan ditendang keluar dari PR kerana PAS hanya lah parti yang menumpang sahaja. Tumpang jadi MB di Perak dan jadi kuda tunggangan di Selangor dan Pulau Pinang.

Fikir-fikirkan lah…!

Satu Respons kepada “KERANA MULUT, BADAN BINASA…”

  1. ramli said

    SIAPAKAH PEMBELA BANGSA KINI??

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: