Sahabat MANTAP

:: Memantapkan Minda Nasional ::

Pembangkang Agen Pelaksana Agenda Zionis? (Siri I)

Posted by Sahabat MANTAP di Sabtu, 4 Oktober 2008

oleh: Keris Terbang

USD1 vs PKRBenarkah PKR agen Zionis? Persoalan yang sentiasa bermain-main di benak majoriti rakyat. Sehingga baru-baru ini ’mereka’ mencabar agar sebarang pertuduhan terhadap ’mereka’ sebagai agen Amerika dapat dibuktikan.

Meskipun telah banyak pendedahan berupa bukti yang terang lagi nyata di atas penglibatan Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) yang berkaitan dengan Amerika dan Zionis seperti yang didedahkan dalam internet, di sini penulis cuba mengajak untuk melihat beberapa lagi bukti dari sudut yang lain pula bagi menyokong pendedahan tersebut.

Walau bagaimanapun, pendedahan ini bukanlah bermaksud menyahut cabaran ’mereka’ tetapi sekadar ingin mencabar ’mereka’ kembali agar membuktikan segala pendedahan ini tidak benar sama sekali. ’Mereka’ juga dicabar agar menafikan dengan bukti akan segala penglibatan dan perancangan DSAI melalui Amerika dan Zionis seperti yang telah dikupas dan didedahkan satu-persatu melalui internet.

Dan sekiranya Kami kehendaki, tentulah Kami akan memperkenalkan mereka kepadamu (wahai Muhammad), lalu engkau tetap mengenalinya dengan tanda-tanda (yang menjadi sifat) mereka; dan demi sesungguhnya, engkau akan mengenali mereka dari gaya dan tutur katanya. Dan Allah mengetahui segala yang kamu lakukan.” (Surah Muhammad : 30)

Lambang Jahanam

Rasulullah S.A.W. pernah memberi amaran melalui sabdanya yang bermaksud, “Sejak terciptanya manusia hingga datangnya Hari Kiamat, tak ada fitnah lebih besar daripada fitnahnya Dajjal” (Riwayat Muslim, Misykat, hal. 472).

Aku benar-benar akan memperingatkan kalian tentang Dajjal. Tidak ada seorang nabi melainkan ia pernah memperingatkan kaumnya tentang masalah tersebut. Tetapi aku akan mengatakan kepada kalian suatu ucapan yang belum pernah dikatakan oleh seorang nabi pun sebelumku. Dia itu (Dajjal) cacat (sebelah matanya) sedangkan Allah tidaklah cacat (sebelah mata)” (Riwayat Bukhari, Sahih Jami’ Shogir 3495 / Al-Bany)

Logo Pertubuhan IlluminatiLogo bagi Pertubuhan Illuminati ini boleh dilihat pada matawang Amerika, USD1.00 (Federal Reserve Dollar Bill). Ia juga terletak di belakang Mohor Amerika Syarikat.

Illuminati ialah golongan elit dalam hirarki pertubuhan Freemasons. Illuminati dalam bahasa Arab bermaksud Al-Nuroniyyin iaitu ”Pemegang Cahaya”. Pertubuhan yang turut dikenali sebagai ’Pertubuhan Cahaya’ ini adalah sebuah organisasi rahsia yang telah ditubuhkan pada 1 Mei 1776 oleh Dr. Adam Weishaupt, seorang Profesor Theology di Universiti Angold State, Jerman. Beliau merupakan salah seorang anggota Freemasonry yang telah keluar dari agama Kristian lalu menganut fahaman Atheisme.

Di awal penubuhannya, Weishaupt telah diarahkan oleh Rothschild untuk mengemaskini protokol Yahudi dari versi lama kepada versi baru di samping melaksanakan segala persiapan untuk menyambut kedatangan Dajjal. Secara ringkasnya, misi pertubuhan ini adalah untuk mewujudkan pemerintahan tunggal kerajaan Yahudi di dunia; ’One World, One Country, One Nation’.

Modus operandi mereka adalah dengan cara memecah-belahkan penduduk dunia agar saling bermusuhan, berperang sesama sendiri yang akhirnya akan memusnahkan diri dan negara sendiri, institusi-institusi kerajaan dan agama. Kemudian, barulah mereka masuk sebagai penyelamat yang membawa ’cahaya’ (constructive chaos).

Simbol mata yang bercahaya di puncak piramid melambangkan mata Iblis, Lucifer yang mengawal semesta alam. Mata yang juga dikenali sebagai ‘The All Seeing-Eye’ (Mata yang dapat melihat segala sesuatu) ini merupakan Tuhan bagi mereka untuk memerintah dunia. Sekaligus membawa makna bahawa Tuhan mereka itu bermata satu.

Piramid itu pula merujuk kepada ’The Great Pyramid’ di Giza, Mesir yang juga merupakan lambang ilmu sihir pada zaman kewujudannya.

Siri abjad Latin, MDCCLXXVI seperti yang tertera di tapak piramid bermaksud tahun 1776 yang juga merujuk kepada tarikh penubuhan Illuminati pada 1 Mei 1776. Selain itu, tarikh ini juga adalah tarikh bermulanya penggunaan matawang Amerika Syarikat.

Air yang mengelilingi piramid tersebut ialah air laut yang terdapat di sekitar Segitiga Bermuda. Menurut Muhammad Isa Dawud dalam bukunya berjudul ’Dialog Dengan Jin Islam’, Segitiga Bermuda yang terletak di Lautan Atlantik adalah Pusat Pentadbiran Kerajaan Iblis dalam misinya menyesatkan manusia.

Fasa ayat dalam bahasa Latin, ”ANNUIT COEPTIS” di atasnya bermaksud “He Has Favored Our Undertakings” manakala fasa ayat ”NOVUS ORDO SECLORUM” yang tertera di bawahnya pula membawa maksud ”New Order of the Ages”.

Sekarang, bandingkan dengan ini pula,

Lambang KeADILanLogo 3-dimensi Pertubuhan Illuminati jika dilihat dari sudut pandangan atas akan menampakkan sebelah mata yang sedang melihat ke arah kita (The All Seeing-Eye), bentuk segiempat tepat piramid (segiempat yang tidak sama) dan juga air laut. Bukankah pandangan dari sudut ini akan menampakkan satu bentuk yang hampir menyamai lambang Parti Keadilan Nasional (KeADILan)?

Jika Pertubuhan Illuminati mengambil mata satu Iblis, Lucifer sebagai simbol mengawal dunia, KeADILan pula mengambil sebelah mata DSAI sebagai simbol sekaligus menjadi orang yang diangkat dan dipuja untuk memerintah negara. Siapakah pula DSAI di kalangan agen-agen Zionis?

Simbol mata dalam logo Pertubuhan Illuminati adalah merujuk kepada ‘The All Seeing-Eye’ (Mata yang dapat melihat segala sesuatu) manakala mata dalam lambang KeADILan sepertimana termaktub dalam keterangan lambangnya merujuk kepada ”Mata Yang Terbuka”. Bukankah hanya dengan mata yang terbuka mampu untuk melihat segala sesuatu?

Mata Yang Terbuka” itu juga ditafsirkan mereka sebagai lambang cahaya yang menyuluh perjuangan menegakkan keadilan; mencerminkan hati nurani yang mendorong parti mencapai perubahan. Bukankah simbol mata yang terdapat dalam logo Pertubuhan Illuminati juga dikelilingi cahaya? Adakah ini bermakna KeADILan juga adalah cawangan atau agen kepada ’Pertubuhan Cahaya’ tersebut?

Adakah ini satu kebetulan atau petanda kepada sebuah kebenaran? Yang pasti, kebenaran bukanlah satu kebetulan.

Modus operandi dan matlamat mereka juga hampir menyamai kaedah yang digerakkan oleh ahli-ahli Pertubuhan Illuminati dalam misi menjadikan bumi hanya satu negara dan dikuasai hanya satu bangsa. Mereka melakukan ’constructive chaos’ dengan menyebarkan fitnah untuk memecah-belahkan perpaduan negara bagi mewujudkan keadaan saling bermusuhan dan benci-membenci, berperang sesama sendiri yang akhirnya akan meruntuhkan institusi kerajaan, agama dan bangsa. Kemudian, mereka akan hadir sebagai penyelamat yang membawa ’cahaya’ dan harapan sepertimana termaktub dalam manifesto Pilihan Raya Umum Ke-12, ”Harapan Baru Untuk Malaysia”.

Mereka berazam untuk menakluk Malaysia bagi mewujudkan hanya satu fahaman agama (internationalisme) dan satu bangsa (Malaysian Malaysia) sambil membawa slogan Zionis iaitu Freedom – Equality – Fraternity (Kebebasan – Persamaan – Persaudaraan).

Lambang CBSAdakah ini satu kebetulan atau petanda kepada sebuah kebenaran? Yang pasti, kebenaran bukanlah satu kebetulan.

Bagaimana dengan logo ini pula? Inilah logo bagi Columbia Broadcasting System (CBS), antara jaringan media terbesar di Amerika yang dikuasai Zionis. Sejarah menyebut bahawa segolongan ahli Illuminati yang tidak berpuas hati dikenali sebagai ‘Columbian’ telah mengasaskan persekutuan Amerika Syarikat. Maka dengan sebab itulah huruf D dan C pada perkataan Washington D.C. merujuk kepada ‘District Of Columbia’. Mereka mengawal kerajaan persekutuan Amerika, kesemua media, gereja-gereja di Vatican City, universiti-universiti dan sebanyak 500 syarikat-syarikat mewah.

Tahun Kebangkitan Zionis

Sepertimana yang disebutkan dalam buku ‘Morals And Dogma’ karangan Albert Pike, tahun 1999 adalah tahun kemunculan Lucifer sebagai ‘Tuhan Cahaya’ (The God Of Light). Mereka meramalkan bahawa penghujung tahun 1999 adalah tarikh akhir dari segala kejayaan agama di muka bumi dan berakhirnya segala bentuk penentangan terhadap Zionisme. Seterusnya, kerajaan Zionis akan bangkit untuk memerintah millenium baru yang bermula awal tahun 2000.

Mereka juga percaya akan kemunculan ‘perajurit syaitan’ yang akan menyerang penganut-penganut agama dogmatik di sebelah timur dunia yang berada di atas garis lintang Khatulistiwa. Bagi memastikan ramalan ini menjadi kenyataan, mereka sendirilah yang akan mewujudkan agen-agen rahsia (provokator) untuk mencetuskan kekacauan seterusnya memudahkan jalan buat mereka melaksanakan misi “reformasi millenium baru”.

Ajaran Zionisme mempunyai cita-cita untuk menyatukan dunia dengan mengandaikan bahawa seluruh umat manusia perlu dibebaskan dari dogma agama. Penduduk dunia harus patuh kepada satu pemerintahan dan satu kekuatan yang digambarkan sebagai Baphomet (Dewa Berkepala Kambing).

Menurut Drs. H. Toto Tasmara pula dalam bukunya berjudul ‘Dajal Dan Simbol Setan’, Baphomet akan melaksanakan tugasnya sehingga akhir tahun 2003. Kemudian, barulah seluruh umat manusia akan berada di bawah pengawasan Tuhan Lucifer (‘The All Seeing-Eye’). Hal ini sangat diyakini oleh anggota-anggota Freemasons sebagaimana termaktub dalam ‘Ordo Antichrist Illumninati’.

Demikianlah perancangan yang cukup halus didalangi oleh agen-agen rahsia Zionis sehingga tertubuhnya KeADILan pada 4 April 1999 apabila parti-parti pembangkang yang tertubuh sebelumnya didapati masih gagal untuk menakluk negara.

Ini diperkukuhkan lagi apabila sebelum penghujung tahun 2003, KeADILan mula bergabung dengan Parti Rakyat Malaysia (PRM) pada 3 Ogos 2003 untuk membentuk sebuah parti politik yang lebih padu dan kuat, dikenali sebagai Parti Keadilan Rakyat (PKR). Sekaligus menepati kehendak Baphomet untuk menamatkan misi sebelum akhir tahun 2003.

Perhatikan bahawa bagaimana perancangan demi perancangan diatur sehinggalah DSAI berjaya dibebaskan setahun kemudiannya pada 2 September 2004. Sejak itu, seluruh pertubuhan politik pembangkang seolah-olah bernaung dan bergantung di bawah kibaran lambang PKR, ”Mata Yang Terbuka” (The All Seeing-Eye?).

Adakah ini satu kebetulan atau petanda kepada sebuah kebenaran? Yang pasti, kebenaran bukanlah satu kebetulan.

Bukan sahaja KeADILan, malah Malaysian For Free Election (MAFREL) yang berkait-rapat dengan parti politik pembangkang juga ditubuhkan sebelum akhir tahun 1999. MAFREL yang mempunyai pekerja-pekerja yang dibayar dalam US dolar mendapat pembiayaan dari National Endowment For Democracy (NED) manakala NED pula mendapat tajaan dari United States Agency for International Development (USAID).

NED banyak terlibat dalam membeli, mencaturkan atau menentukan kerajaan di seluruh dunia. NED menyalurkan wang terutamanya sewaktu musim pilihan raya bagi mencaturkan kerajaan di Cuba, Venezuela, Costa Rica, Haiti, Panama, Nicaragua, Iran, Iraq, Afghanistan, Slovakia, Bulgaria, Serbia, Ukraine, Russia, Macedonia, Georgia, Belarus, Indonesia, Filipina, Thailand dan lain-lain. Bersandarkan ini, tidak mustahil Malaysia juga menjadi mangsa melalui parti-parti politik pembangkang negara.

Marc Bazin pernah menerima bantuan USD36 juta daripada NED semasa pilihan raya Haiti pada tahun 1990; Nicolas Ardito Barletta Vallarino menjadi Presiden Panama bagi tahun 1984 juga dengan dana bantuan NED; George H. W. Bush pernah menyalurkan USD9 juta melalui NED bagi membolehkan Violeta Barrios de Chamorro menjadi Presiden Nicaragua pada tahun 1990. Maka tidak hairanlah jika mahu dikaitkan bahawa DSAI juga mendapat pembiayaan bagi memastikan beliau menjadi Perdana Menteri Malaysia satu hari nanti.

Kesemua ini jelas menunjukkan bahawa agen-agen Zionis sememangnya sedang merealisasikan cita-cita dan ramalan mereka. Inilah agenda-agenda yang digerakkan untuk Malaysia demi melaksanakan misi pemerintahan tunggal kerajaan Zionis menjelang abad millenium.

Rahsia Di Sebalik Angka

Terdapat satu kaedah pengiraan menggunakan kod matematik yang telah ditemui oleh sarjana pertanian Mesir, Rashad Khalifa. Melalui kaedah pengiraan ini, beliau telah mendedahkan bahawa Al-Quran mempunyai inter-locking system yang menyebabkan Al-Quran tidak boleh diubah sama sekali walaupun satu huruf. Ini sekaligus membuktikan mukjizat Al-Quran itu sendiri. Kertas kerja beliau berhubung dengan penemuan ini telah dibentangkan di Pameran Islam Sedunia di London pada tahun 1976.

Perhatikan bahawa KeADILan ditubuhkan dalam tahun 1999 manakala Pertubuhan Illuminati pula telah pun wujud sejak tahun 1776 lagi. Jika dibuat kaedah pengiraan mengikut kod matematik yang telah diperkenalkan oleh Rashad Khalifa, langkah pengiraannya adalah seperti berikut:

1999 = 1 + 9 + 9 + 9 = 28 = 2 + 8 =10 = 1 + 0 = 1 (nombor yang terhasil adalah 1)
1776 = 1 + 7 + 7 + 6 = 21 = 2 + 1 = 3 (nombor yang terhasil adalah 3)

Kewujudan dua pertubuhan ini secara tidak langsung saling lengkap-melengkapi bagi melaksanakan misi Amerika dan Zionis terhadap Malaysia sebagai satu-satunya negara Islam yang masih berdiri teguh. Jika digabungkan dua angka yang terhasil ini untuk menjadikannya satu angka yang lengkap, maka terhasillah angka 13. Bagi penganut dan pendokong Zionisme, angka 13 amat bermakna buat mereka kerana angka ini adalah angka kekuasaan ’Prince Of Darkness’. Angka 13 inilah yang membentuk item-item tertentu dalam logo Pertubuhan Illuminati dan Mohor Amerika Syarikat.

Mohor Kerajaan Amerika SyarikatJika diamati semula logo Pertubuhan Illuminati, lapisan batu-batu yang membentuk piramid tersebut disusun dalam 13 barisan. Manakala perkataan ”ANNUIT COEPTIS” di atasnya mengandungi 13 abjad. Pertubuhan ini juga mempunyai 13 anggota Majlis Tertinggi.

Bagi Mohor Amerika Syarikat pula, terdapat 13 bintang Nabi Daud (Star Of David) di sebelah atasnya, 13 daun beserta 13 buah Zaitun di sebelah bawah kirinya dan 13 anak panah di sebelah bawah kanannya. Manakala moto dalam bahasa Latin, ”E PLURIBUS UNUM” yang bermaksud “Many In One – one nation made up of many states” juga mengandungi 13 abjad.

Sedarkah kita bahawa KeADILan secara rasminya ditubuhkan pada 4 April 1999, iaitu jatuh pada minggu ke-13 bagi kalendar tahun 1999. Manakala penggabungan KeADILan dan PRM yang membawa kepada penubuhan PKR telah berlaku pada 3 Ogos 2003, iaitu minggu ke-31 bagi kalendar tahun 2003.

Adakah ini satu kebetulan atau petanda kepada sebuah kebenaran? Yang pasti, kebenaran bukanlah satu kebetulan.

Rangkaian Kod Simbol

Kita lihat pula beberapa keajaiban melalui simbol bagaimana perancangan sulit agenda Zionis terhadap negara sebenarnya telah lama diaturkan melalui parti-parti pembangkang negara sejak sebelum merdeka lagi.

Pertubuhan berkaitan Zionisme

Gambar pertama adalah simbol bagi pertubuhan berkaitan Illuminati manakala gambar ke-2 yang memaparkan kepala kambing (Dewa Baphomet) adalah lambang Church Of Satan, sebuah pertubuhan yang ditubuhkan sebagai jaringan atau rantaian kepada agenda Zionis. Pertubuhan ini telah ditubuhkan di San Fransisco pada 30 April 1966 oleh Anton Szandor LaVey. Simbol ke-3 pula adalah ‘Star Of David’ yang telah diketahui umum sebagai lambang kepada orang-orang Yahudi sepertimana dapat dilihat pada bendera Israel.

Simbol atau identiti yang digunapakai dalam gerakan atau pertubuhan yang berkaitan Illuminati atau Freemasons biasanya berbentuk mata atau ‘The All Seeing-Eye’ (mata yang dapat melihat segala sesuatu), bintang (Star Of David), jangkalukis (compasses) & sesiku (square), huruf ‘G’ (membawa maksud ‘God’), kepala kambing (Dewa Baphomet), burung hantu dan lain-lain simbol rahsia yang terlalu jarang didedahkan walaupun kepada ahli-ahlinya.

Sebab itulah kesemua ahli-ahli dalam barisan pembangkang, PKR terutamanya tidak menyedari akan rahsia simbol ini kerana perancangan sulitnya disusun atur dan digerakkan oleh agen-agen Zionis yang terpilih dan dilantik.

Sekarang, bandingkan dengan ini pula,

Penggabungan KeADILan dan PRM

Gambar menunjukkan penggabungan parti politik antara KeADILan yang baru berusia 4 tahun dengan PRM yang telah pun berusia 48 tahun pada 3 Ogos 2003. Simbol kebanggaan PRM yang ditubuhkan pada 11 November 1955 ini telah dinyahkan lalu digantikan dengan sebelah mata yang cukup berkuasa, sentiasa terbuka dan mampu untuk melihat segala sesuatu.

Perhatikan bahawa kepala seladang yang dipilih sebagai simbol dalam lambang PRM sama seperti kepala kambing yang digunakan dalam Church Of Satan (Gereja Syaitan). Jika merujuk kepada lambang sebenar PRM, cogwheel yang melingkari kepala seladang itu mempunyai 13 gigi, sama seperti jumlah item-item tertentu yang terdapat pada logo Pertubuhan Illuminati dan Mohor Amerika Syarikat.

Adakah ini satu kebetulan atau petanda kepada sebuah kebenaran? Yang pasti, kebenaran bukanlah satu kebetulan.

Jika disingkap kembali fatwa Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 23 Januari 1999, beliau pernah mengutarakan, ”Jika DAP ikhlas nak tolong PAS, saya terima. Usahkan DAP, syaitan pun saya terima.” Kata-kata tersebut telah diucapkan oleh beliau untuk menjustifikasikan ‘perkahwinan’ partinya dengan DAP menjelang Pilihan Raya Umum 1999.

Kata-kata ini telah diucapkannya kira-kira 3 bulan sebelum pelancaran rasmi penubuhan KeADILan. Jika benar beliau adalah seorang ulama’, sudah tentu beliau mampu untuk menggunakan kekuatan mata hati untuk melihat atau sekurang-kurangnya sedar bahawa iblis dan syaitan itu selama-lamanya adalah musuh yang nyata bagi Allah dan manusia. Jadi, siapakah sebenarnya ’syaitan’ yang dirujuk oleh Nik Aziz? Atau yang dimaksudkannya sebagai ’syaitan’ adalah syaitan itu sendiri?

Sekali lagi beliau mengulanginya dengan tegas pada Februari 1999 dalam satu ceramah yang dibuat di Kota Bharu, ”…Dan bersungguhnya ambo baru ni, ambo kata kita akan terima siapa dia nak sokong kita hatta syaitan sekalipun. Bila ambo kata lagu ni, ada seorang. Hai! Dia kata kecek ni cermat sikit kan jadi rosak akidah. Orang hok kecek ni orang Kelantan juga. Baru jadi timbalan menteri. Dianya hok parti rosak akidah, dia beringat kita takut rosak akidah.”

Adakah ini satu kebetulan atau petanda kepada sebuah kebenaran? Yang pasti, kebenaran bukanlah satu kebetulan.

Perhatikan pula kod rahsia isyarat tangan yang ditunjukkan oleh agen-agen Zionis di bawah. Bukankah ini kod isyarat ’Kepala Kambing’? Simbol kepala kambing dipilih sebagai mewakili scape goatism (teori mencari kambing hitam), bersesuaian dengan perancangan dan pelaksanaan teori konspirasi dalam setiap gerakan rahsia mereka untuk menakluk setiap negara di dunia.

Kod Isyarat Kepala Kambing

Cubaan menunjukkan isyarat lucah

Advertisements

14 Respons to “Pembangkang Agen Pelaksana Agenda Zionis? (Siri I)”

  1. Dutchmen said

    ni banyak sangat tengok movie nih..
    adeh…
    macam cerita da vinci code pulak..
    tapi menarik.
    haha.

  2. saudagar said

    masyallah, Maha Suci Tuhan yg mengaturkan perjalanan hidup manusia, yg sentiasa memberikan petanda & petunjuk agar umat manusia tidak tersesat dr jalan-Mu. berikanlah kami petunjuk ke jalan org2 yg benar. jgnlah kiranya kami disesatkan oleh org2 yg terpesong dr jalan-Mu. kami berlindung kpd-Mu dr fitnah dajjal.

  3. zai said

    rakyat malaysia khasnya melayu dapat ditarik sokongan mereka jika mengaitkan perjuangan anwar ibrahim dengan zionis dan isu liwat boleh memberi impak yang besar agar rakyat menolak anwar ibrahim..

    Pas pernah di tuduh komunis dan penganas sehingga mengaitkan fahaman syiah sebagai anutan baru pemimpin PAS oleh mereka2 yang ingin menyekat orang2 melayu khasnya daripada menyokong PAS.

    oleh itu pikir2kan lah ….umno sanggup melakukan apa sahaja demi kuasanya kerana semakin hari semakin hilangnya sokongan rakyat kepada partai perkauman bangsa melayu ini.perjuangan bangsa akan dibahaskan pabila tiba musim mesyuarat agung umno dan tewas dalam pilihanraya sahaja …masa kuat dan menang umno bukan parti yg memeperjuangkan ,mempertahankan demi menambah dan melimpah ruahkan lagi hak2 bangsa melayu dibumi malaysia ini….cukup lah menipu bangsa sendiri selama 50 tahun malah hak2 keistimewaan bangsa melayu terhakis semasa umno menjadi parti pemerintah yang amat berkuasa di bumi malaysia ini.
    rakyat hilang kepercayaan kepada umno dek angkara pemimpin partai umno itu sendiri.

  4. saudagar said

    eh, kan ker umno tuduh anwar zionis dgn bukti dan dokumentasi. Pasal apa tak sangkal jugak dgn bukti kalu benar tak betul. Berckp skang guna fakta jer. Ckp byk tak guna

  5. zai said

    encik saudagar …check la entri tajuk2 yang lalu dalam laman ni ,telah dibahas dan dipertrunkan fakta

  6. hahaha. usaha tangga kejayaan!

  7. armadrafar said

    aku x minat bab politik…
    tp kajian pasal kepala kambing sronok dibaca…
    tibe2 terkenang kari kepala kambing…
    heh he….

  8. jamban said

    ganja apa dia hisap ni …. ntah hapa2

  9. hafizal b hashim said

    En saudagar jangan bertengkar dengan Zai kerana tuhan telah membutakan hati mereka yang menolak dari mengikut jalannya, maka mereka itu akan terus hanyut dengan kebenaran palsu ciptaan pemimpin mereka yang menyanjung pemfitnah iaitu Dajjal laknatullah .Kepada zai ingatlah bukan islam memerlukan kita tetapi kita yang memerlukan islam? islamkah PKR? jika agama ia jadikan bahan pertaruhan.Ingat bagi PAS perjuangan islam boleh digadai jika cara itu menghalalkan mereka mencapai matlamat.Lagi satu kita pernah digemparkan kegiatan memurtadkan anak melayu suatu ketika dulu dengan mengunakan Hollywater saya rasa itu cuma experiment, sekarang ia digunakan meluas dalam penghasilan makanan,minuman terutama kepada pengikut parti politik yang extrem yang mengagungkan pemimpin adalah segala-galanya bukan perjuangan parti itu.

  10. Kita kena terima hakikat bhw hanya malaysia je satu-satunya negara islam yang masih bermaruah, bertahan, mampu bersuara dan tidak menjadi pak turut. menjadi tentera atau talibarut atau sekutu Yahudi bererti memerangi islam. Dan memerangi islam bererti jatuh hukum wajib bunuh jika enggan bertaubat!
    “Ya Allah selamatkan kami semua dari fitnah dan ancaman dajjal dan sekutu-sekutu mereka.
    Ya Allah ,singkapkanlah kebenaran untuk kami agar kami mengatahui akan yang hak dan yang batil.amin.”

  11. juling said

    juling Berkata:
    Ahad, 14 September 2008 pada 1:46 am

    Najib juga menyenaraikan beberapa kerjasama yang diberikan oleh Malaysia kepada Amerika:

    * The United States averages more than 1,000 overflights per year. Since September 11, this number has increased dramatically, and all requests have been approved.
    * The United States has excellent access to Malaysian intelligence.
    * Malaysia occupies a strategic location along the Strait of Malacca and southern South China Sea, and devotes considerable resources to maintaining safe and free shipping lanes for commercial and military vessels. Since September 11, Malaysian forces have been protecting U.S. ships in the Strait.
    * Malaysia has a considerable number of troops and military assets on our islands to thwart the threat of Abu Sayyaf terrorists in the Southern Philippines.
    * In addition, Malaysia is actively identifying assets of terrorists and teaching Indonesia and other ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) countries how to freeze assets.

    Semua ini menunjukkan betapa pemimpin-pemimpin UMNO ini kesemuanya bangsa lidah bercabang. Di saat mereka menuduh Anwar Ibrahim sebagai “stooge” atau “barua” Amerika, mereka sendiri telah berhempas pulas untuk menjadikan membodek Amerika dengan memberikan Amerika apa sahaja bantuan ketenteraan yang diperlukan oleh Amerika.

  12. suara said

    Alahai Juling, udah2 ler tuh memperbodohkan org lain dgn berita2 fitnah. Usah diikut rentak pembangkang yg sentiasa mencari kesalahan org lain sehingga sanggup memutarbelitkan fakta.

    Berita tu bkn 14 Sept 2008 tp sbnrnya 3 MEI 2002, tatkala seluruh dunia masih hangat membicarakan darihal isu tragedi WTC pd 11 Sept 2001.

    Masa tuh, Najib Menteri Pertahanan dan seluruh dunia masih percaya dgn kata2 Amerika bhw Al-Qaeda adalah pengganas sehinggalah konspirasi Amerika & Yahudi dibongkar kira2 sethn kemudiannya stlh segala penyelidikan dan siasatan selesai.

    Jd, pd masa tuh seluruh dunia memberikan kerjasama memerangi pengganas di wilayah/rantau/negara masing2 termasuklah M’sia disbbkan termakan dgn propaganda Amerika. Di Asia Tenggara, yg jd mangsa propaganda ialah JI di Indonesia & Abu Sayyaf di Filipina.

    Bagi maksud ayat “The United States has excellent access to Malaysian intelligence” sbnrnya adalah merujuk jaringan risikan antara negara bg bersama2 menggembleng tenaga memerangi pengganas bersesuaian dgn situasi/propaganda pd ketika itu. Ia hanya bermaksud berkongsi maklumat strategik dlm memantau aktiviti pengganas agar pencegahan dpt dilakukan dgn lebih berkesan, bknnya lebih jauh drpd itu.

    Tak pecaye? Juling sbnrnya memetik berita dr sini. Haaa…kan dah kantoi.

  13. zai said

    En suara ni umno tegar jugak.juling just copy paste bukti yang dia berikan dalam tajuk lain semasa berbahas dengan kamu dulu.bertarikh 14 sept ..cuba kamu check semula dalam entri yang lalu.

    e

  14. suara said

    ok, maafkan saya. Selamat Hari Raya. Lupakan pasal tarikh. Tumpukan pd isinya.

    Saya bknlah umno totok. Cuma ingin betulkan fakta. Bg saya, yg salah tetap salah walau diselindungkan. Yg benar tetap benar walau didiamkan. Tak kiralah, umno ker, pas ker, pkr ker.

    Bg pendapat berbeza dgn bg fakta. Saya tak komen org yg bg pendapat. Cuma tlg berhati2 bila bermain dgn fakta agar kita tak menyesatkan org lain.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: